Selv om læsesalen har lukket, kan du hver dag og døgnet rundt benytte Stadsarkivets digitale tjenester.
Nyhed –

Digitale tjenester du kan bruge hjemme

Mens læsesalen er lukket på grund af coronavirus, har vi som altid åbent på vores digitale tjenester. Her kan du kan søge i, læse i eller indtaste udvalgte dele af Stadsarkivets samlinger hjemmefra.
Det eneste du skal bruge for at benytte arkivets digitale arkivalier, er en computer. På hjemmesiden findes brugermanualer og mulighed for chat, hvis du har spørgsmål.
Nyhed –

Top 10 – arkivets mest brugte digitaliserede kilder

Vejen ind i historien går gennem din computer. På Københavns Stadsarkivs hjemmeside ligger forskellige typer af digitaliserede kilder, der giver et spændende indblik i byens liv. Her er en oversigt over de 10 mest anvendte digitaliserede kilder på kbharkiv.dk
Sygestue fra Almindelig Hospital, 1885. Foto: Ukendt fotograf, Københavns Museum
Nyhed –

Kilder fra fattiggårde og hospitaler på nettet

Arkivmateriale om syge, gamle og fattige københavnere gennem 250 år kan nu ses i Kildeviseren.
Børn foran Enghavevejens Skole, 1897. Foto: Sophus Juncker-Jensen, Københavns Stadsarkiv.
Nyhed –

Kilder om plejebørn og skolebørn på nettet

Forskellige kilder om børn og unge er nu tilgængelige online i Kildeviseren.
Vester Voldgades Skole, 1897. Emmys skolestue på Oehlenschlægersgades Skole har ikke været meget anderledes. Foto: Sophus Juncker-Jensen, Københavns Stadsarkiv
Nyhed –

Plejebarnet Emmys historie

Et plejebarns historie, set gennem protokollerne fra fattig- og forsørgelsesvæsnet, der nu kan benyttes online i Kildeviseren.
Nyhed –

Københavns fattig- og forsørgelsesvæsen 1799-1940 på nettet

En stor del af arkivmaterialet fra Københavns Kommunes fattig- og forsørgelsesvæsen kan nu ses online i Kildeviseren. I protokollerne møder vi et stort udsnit af byens befolkning.
På side efter side i begravelsesprotokollerne fra Assistens Kirkegård er opført de mange ofre for koleraen, der rasede fra juni til oktober 1853.
Nyhed –

Se begravelser fra Assistens Kirkegård 1805-1862 i Kildeviseren

Nu er de tidligste begravelsesprotokoller, der dækker begravelser på Assistens Kirkegård, også tilgængelige i Kildeviseren.
Borgerlig vielse i Magistratens forsamlingssal på rådhuset, 1901. Foto: Peter Elfelt, Københavns Museum
Nyhed –

Borgerlige vielser fra 1851 til 1922 kan nu ses på nettet

Vi har lagt en række borgerlige vielser fra København på nettet, således at du nu kan finde borgerlige vielser fra 1851-1922 hos os og fra 1923 og frem på Arkivalieronline.
Nyhed –

Et vielsesregister på nettet

Protokoller med lysninger, dvs. prøvelser af ægteskab, kan nu ses på nettet. Navneregistret på tværs af København rummer både kirkelige og borgerlige vielser mellem 1923 og maj 1965.
Udsnit af side i begravelsesprotokol fra oktober 1918. Her vises to ud af de seks begravelser på siden. Alle seks døde af influenza. Den spanske syge ramte i modsætning til andre influenzaer primært store børn, unge og midaldrende mennesker, men ikke i så høj grad små børn og ældre. Her i oktober 1918 var teatre, biografer og skoler periodevis lukkede for at hindre smittespredning.
Nyhed –

Find forfædrene med københavnske begravelsesprotokoller

Begravelsesprotokollerne er kommet på nettet. For dig, der forsker i din egen slægt eller i sygdoms- og sundhedshistorie er disse protokoller en rigtig spændende kilde.