Kort og tegninger

Se et digitaliseret udvalg af Stadsarkivets store samling af kort og tegninger på kbhbilleder.dk. Her kan du følge Københavns udvikling gennem tiden.

København set fra vandet, 1611. Stik af Clemendt de Longhe efter van Wicks maleri. Københavns Stadsarkivs kort- og tegningssamling

Kort- og tegningssamlingen

Samlingen består af håndtegnede og trykte kort over København og omegn samt bygnings- og arkitekttegninger. Der er fx tegninger fra skoler, hospitaler, gadeanlæg og sporvejsdrift. Der er i alt omkring 250.000 kort og tegninger, og de dækker perioden 1167-2005. En stor del stammer fra Københavns Stadsarkitekt.

Over 1000 kort og tegninger er digitaliseret. De digitaliserede kort kan ses på kbhbilleder.dk.

Kort på Historisk Atlas

Et udvalg af særligt spændende kort fra samlingen kan også ses på Historisk Atlas. Her er kortene refereret op mod præcise geografiske punkter, så det er muligt at sammenligne konkrete lokaliteter på tværs af tid.

Bestilling af kort og tegninger, der ikke er digitaliserede

Alle kort og tegninger er registreret i Starbas, hvor de kan fremsøges og bestilles til brug på læsesalen.

Du kan højst bestille 6 kort og tegninger ad gangen. Det kan tage op til ca. en uge, fra du har bestilt et kort, til du kan bruge det på læsesalen.

Bestilling af scanning

Kontakt os, hvis du ønsker at få indscannet et kort digitalt. Kort sendes kun til scanning, hvis de kan tåle det. Vær opmærksom på, at du selv skal betale udgiften.

Emner

Se mere indhold om , ,