Bliv frivillig i Københavns Stadsarkiv

Kom tæt på Københavns historie og de kilder, der fortæller om vores by, københavnerne og vores fælles historie. Som frivillig på Københavns Stadsarkiv bliver du en del at et netværk med andre historieinteresserede.

Om at være frivillig

Vil du være med til at tilgængeliggøre arkivalier og udbrede kendskabet til både samlingerne og Københavns historie? Har du lyst til at være en del af et netværk med andre historieinteresserede? Så bliv frivillig på Københavns Stadsarkiv.

De frivillige indtaster håndskrevne oplysninger fra og om arkivmateriale online hjemme hos sig selv. Det er en værdifuld indsats, som kommer både slægtsforskere, forskere og studerende til gavn. Man bestemmer selv hvornår og i hvilket omfang man vil deltage. Og man kan sagtens være involveret i flere projekter på en gang.

Vi afholder jævnlig taste faste tastecaféer på arkivet, hvor man kan mødes med de andre frivillige, for lære nyt, få inspiration og socialisere. Find datoerne i arkivets arrangementskalender.

Hvilke opgaver løser frivillige?

På Københavns Stadsarkiv har vi masser af kilder, som du kan hjælpe med at berige. Der er både noget til dig, som synes livsforløb og gammel håndskrift er spændende – og dig, der er interesseret i byens historie og udvikling set gennem vores fotosamling.

Lige nu kan du deltage i følgende projekter:

Du kan læse vejledningerne til de enkelte projekter og finde det, der bedst passer dine interesser og evner. Du er meget velkommen til at deltage i flere projekter på samme tid eller at løbende skifte mellem dem.

Emner

Se mere indhold om