Om rettigheder til indhold på kbharkiv.dk

Her kan du læse om hvilke rettigheder, der er knyttet til indhold, billeder, fotos og data på kbharkiv.dk.

Om rettigheder til billeder på kbharkiv.dk

På kbharkiv.dk falder rettighederne til billeder og fotos i tre kategorier:

  1. Billeder, der ikke længere er ophavsretsbeskyttede, fordi fotografen har været død i mere en 70 år.
  2. Billeder, der er ophavsretsbeskyttede og hvor rettighederne ejes af Københavns Stadsarkiv.
  3. Billeder, der er ophavsretsbeskyttede og hvor rettighederne ejes af fotografen eller andre rettighedshavere. Fotos i denne kategori gengives på websitet t i henhold til licens udstedt af VISDA.

Vi henviser til VISDA ved spørgsmål om udbetaling af vederlag, tredjemands videre anvendelse af fotografierne samt øvrige rettighedsforvaltningsmæssige spørgsmål.

På kbharkiv.dk er gengivet flere fotos, hvor ophavsmanden er ukendt for os. Har du oplysninger, der kan lede til identificering af fotografer, opfordres du til at kontakte os.

Rettigheder til data og indhold

Indhold og data på kbharkiv.dk ejes af Københavns Stadsarkiv.

Bortset fra tilfælde, hvor du har vores udtrykkelige skriftlige forudgående tilladelse, må du ikke til noget formål kopiere eller elektronisk lagre kbharkiv.dk, hverken i sin helhed eller dele af websitet og dets indhold og data.

Indhold og data må ikke systematisk downloades og/eller indsættes i en anden database. Skrabning, gennemgang og/eller høst af data og sider fra kbharkiv.dk er ikke tilladt med mindre der foreligger udtrykkeligt skriftligt foregående tilladelse.

Ønsker du at bruge data fra kbharkiv.dk, er du velkommen til at kontakte os. Vi udleverer som udgangspunkt kun datasæt til forskningsbrug. Data udleveres under licensen CC-BY-NC, som betyder at data må bruges frit, men ikke til kommercielle forhold og at Københavns Stadsarkiv skal krediteres. Hvornår et brugsønske er kommercielt vurderes af Københavns Stadsarkiv.