Skriv dine erindringer

Skriv med på historien. Du kan være med til at give andre en oplevelse og indsigt i byens historie. Dine erindringer bliver en del af byens hukommelse og den arv, som vi efterlader til nye generationer.

Alle kan skrive deres erindring og dermed bidrage til Stadsarkivets samling af københavner-erindringer. 1930. Foto: Fotograf ukendt, Københavns Stadsarkiv.

Del din historie med os 

Har du lyst til at skrive om dit liv og dine oplevelser i København? Vi indsamler erindringer fra København og er især interesseret i erindringer fra tiden efter 1950 og helt frem til i dag. 

Det er vigtigt, at erindringerne omhandler noget, du selv har oplevet, og at historien helt eller delvist foregår i Københavns kommune.  

Hvad skal jeg fortælle?  

Det kan virke som en stor opgave at skrive sine erindringer. Men du behøver ikke skrive om hele dit liv eller starte fra en ende af. Du kan nøjes med at skrive om en bestemt tid i dit liv, fx din skoletid eller beskrive en særlig begivenhed, dit arbejde, et kvarter i byen eller en interesse. 

Når du skriver, er det vigtigt, at du går i detaljer. Det er nemlig alle livets og hverdagens selvfølgeligheder og småting, såsom mad, boligforhold, fritids- og foreningsliv, der hurtigt går i glemmebogen. 

Derimod har vi ikke så meget brug for at høre om store begivenheder, politik og berømtheder, som også er skildret historiebøgerne. Medmindre det er dine egne oplevelser som politisk aktiv eller din personlige historie om vigtige begivenheder såsom 18. maj-urolighederne i 1993. 

Vi har skrevet en inspirationsliste, der kan hjælpe dig med at komme i gang. 

Du må meget gerne indsætte eller vedlægge fotos, der illustrerer erindringerne. Men det er vigtigt, at du beskriver, hvad fotografierne forestiller: hvad, hvem, hvor og hvornår. 

Stadsarkivets samling af erindringer 

Dine erindringer bliver en del af en større samling af københavnererindringer, der stammer fra to store indsamlinger blandt københavnske pensionister i 1969 og 1995 samt flere indsamlinger efter 2000. Der er over 3.300 erindringer i samlingen. 

Hvem kan se din erindring? 

Dine erindringer bliver tilgængelig for alle på nettet. Hvis du af forskellige årsager har brug for, at dine erindringer først bliver frit tilgængelig efter en årrække, kan vi lave særlige aftaler om dette. 

Aflevering og spørgsmål 

Vi modtager erindringer i alle gængse tekstprogrammer, som fx word og i pdf. 

Ved aflevering af erindringer, skal du udfylde og underskrive en afleveringsblanket. Det sker via Københavns Kommunes digitale selvbetjening, hvorigennem du også kan uploade selve erindringerne. Du vil blive bedt om at logge ind med NemID.

Er du fritaget fra Digital Post og/eller e-boks, kan du kontakte arkivet og få en aftaleblanket i papir.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål om Københavns Stadsarkivs erindringsindsamling. 

Emner

Se mere indhold om