Renskriv erindringer

Den omfattende håndskrevne erindringssamling er en af arkivets mest benyttede kilder. En lille skare frivillige indtaster erindringerne og gør teksten let at læse og søgbar.

Gør håndskrevne erindringer lettere at læse og søge i

Størstedelen af Stadsarkivets store samling af erindringer består af håndskrevne tekster. En lille skare af frivillige arbejder med at renskrive eller transskribere teksten, så den bliver lettere at læse og søgbar på nettet. Det er et stort arbejde, og der er plads til flere.

Vælg avanceret søgning og sæt kryds ved erindringer, så søger du kun i erindringssamlingen. Du vil hurtigt opdage at de erindringer, der er renskrevne er lettere at anvende.

Hvis du vil være med til at renskrive erindringer

Du kan både bidrage med at renskrive erindringer eller læse korrektur på andres renskrivninger. Eller gøre begge dele på skift.

At renskrive erindringer og korrekturlæse renskrifter kræver at du er vant til at læse skråskrift.

Har du lyst til at være med, kan du kontakte Eva Greve Mortensen på xm9p@kk.dk, og aftale hvilke erindringer, du vil renskrive. Det er vigtigt at du ikke blot finder en erindring via søgefunktionen og går igang, men aftaler en erindring med os. På den måde sikrer vi at der ikke er flere, der arbejder med samme erindring på samme tid. Du kan reservere flere erindringer, fx efter interesse. Vi foreslår gerne erindringer, som der fx er særlig interesse for eller som er gode at starte med. Vi har også gode erfaringer med at personer, der renskriver arbejder sammen to og to og læser korrektur på hinandens renskrifter.

Vi har skrevet en vejledning til renskrivning af erindringer. Den er vigtig at følge. Kig evt. i vejledningen inden du henvender dig, for at få et indtryk af om det er noget for dig.