Besøg os

Vores læsesal ligger på Københavns Rådhus og er åben for alle. Det er gratis at benytte arkivmaterialet, og du kan få hjælp til din søgning af vejlederen på læsesalen.

Stemningsbillede fra selvbetjeningsområdet på Københavns Stadsarkivs læsesal.

Læsesalen

På Københavns Rådhus med indgang fra Rådhushallen finder du vores læsesal, som er åben for alle. Det er gratis at benytte arkivmateriale. På læsesalen kan du få hjælp til din arkivsøgning og svar på dine spørgsmål.

Særlige forhold på læsesalen pga. Covid-19

Læsesalen er åben, men på grund af Covid.19 er der indført særregler, som vi beder vores gæster følge. 

For at besøge læsesalen skal du reservere en plads på læsesalen før din ankomst.

Du bedes møde op til aftalt tid ved Rådhusets bagindgang. Her vil du møde en ansat fra arkivet, som følger dig til læsesalen.

Du skal bære mundbind, når du møder op ved Rådhusets bagindgang. Når du går rundt på læsesalen, skal du også bære mundbind eller visir.

Husk at holde afstand til personale og de øvrige besøgende.

Inden du kommer på læsesalen

Du skal reservere plads på læsesalen før ankomst. Se ovenfor.

Det er en fordel, hvis du har samlet så meget viden som muligt om den person eller det emne, du vil arbejde med, inden du kommer på læsesalen. 

Det praktiske

I receptionen er der plads til at hænge overtøj, og der er garderobebokse til tasker. For at sikre arkivets samlinger for eftertiden er der regler for, hvad du må medbringe på læsesalen, og hvordan du skal behandle det arkivmateriale, du arbejder med

Faciliteter på læsesalen

Der er trådløst netværk på læsesalen. Derudover er der 4 pc’er med internetforbindelse, som du kan bruge. Du har også mulighed for selv at medbringe din bærbare computer på læsesalen.

Fotokopiering

Du må ikke selv fotokopiere arkivalierne. Medbring i stedet dit digitalkamera, som du kan bruge på læsesalen uden blitz. Du kan også bestille fotokopier og scanninger mod betaling. Vi kopierer ikke protokoller og andet materiale, som vi skønner ikke kan tåle det.