Besøg os

Vores læsesal ligger på Københavns Rådhus og er åben for alle. Det er gratis at benytte arkivmaterialet, og du kan få hjælp til din søgning af vejlederen på læsesalen.

Stemningsbillede fra selvbetjeningsområdet på Københavns Stadsarkivs læsesal.

Læsesalen

På Københavns Rådhus med indgang fra Rådhushallen finder du vores læsesal, som er åben for alle. Det er gratis at benytte arkivmateriale. På læsesalen kan du få hjælp til din arkivsøgning og svar på dine spørgsmål.

Inden du kommer på læsesalen

Det er en fordel, hvis du har samlet så meget viden som muligt om den person eller det emne, du vil arbejde med, inden du kommer på læsesalen. 

Det praktiske

I receptionen er der plads til at hænge overtøj, og der er garderobebokse til tasker. For at sikre arkivets samlinger for eftertiden er der regler for, hvad du må medbringe på læsesalen, og hvordan du skal behandle det arkivmateriale, du arbejder med

Adgangsforhold for kørestolsbrugere

Hvis du er kørestolsbruger bedes du pga. adgangsforholdene på rådhuset kontakte os inden dit besøg.

Faciliteter på læsesalen

Der er trådløst netværk på læsesalen. Derudover er der 4 pc’er med internetforbindelse, som du kan bruge. Du har også mulighed for selv at medbringe din bærbare computer på læsesalen.

Fotokopiering

Du må ikke selv fotokopiere arkivalierne. Medbring i stedet dit digitalkamera, som du kan bruge på læsesalen uden blitz. Du kan også bestille fotokopier og scanninger mod betaling. Vi kopierer ikke protokoller og andet materiale, som vi skønner ikke kan tåle det.