skilt foran læsesalen i Rådhushallen

Brug Rådhusets bagindgang 30. maj

Hvis du skal besøge læsesalen tirsdag 30. maj, skal du bruge Rådhusets bagindgang. Indgangen fra Rådhuspladsen er lukket.
Stemningsbillede fra læsesalen. Foto: Mads Neuhard, Københavns Stadsarkiv

København Stadsarkiv søger studentermedhjælp

Vi søger en studentermedhjælper 13 timer pr. uge til vejledning af brugerne på læsesalen samt til opgaver i arkivets publikumsafdeling.

Den allersidste Bededag

Store Bededag er en dag rig på københavnertraditioner. Få et indblik i dem her og bliv klar til den allersidste Bededag.

From Ukraine to Copenhagen

Copenhagen City Archives invites ukrainian refugees in Copenhagen to a presentation of a collection of photos and stories about the meeting with Copenhagen and everyday life in the city.

Ukrainske flygtninge fortæller om deres møde med København

Københavns Stadsarkiv begyndte i efteråret en indsamling, hvor ukrainske flygtninge fortæller om deres møde med København og københavnerne i ord og billeder.
Udsnit af arkitekttegning af Flæskehallens kølehus.

Nyt projekt om bæredygtighed og arkitekttegninger

Projektet ”City Memories” skal undersøge, hvordan historiske arkitekttegninger kan indgå i en bæredygtig bygningskultur. Københavns Stadsarkiv deltager sammen med bl.a. stadsarkiverne i Stockholm og Budapest.
Stemningsbillede fra udstillingen på Københavns Rådhus

Se udstilling om Martin Nyrop og skabelsen af Københavns Rådhus

Hver fredag kan du i udstillingen 'Martin Nyrops tegnestue - Skabelsen af Københavns Rådhus' få indblik i hvordan arkitekten Martin Nyrop arbejdede, da han tegnede rådhuset i årene omkring år 1900.

De husvildes jul på Ladegården 1898

I 1800-tallet begyndte borgerskabet at fejre jul med juletræ, gaver og lækker mad i familiens skød. Men det var ikke alle, der havde råd til den slags. Med julevelgørenhed ville mange gerne give fattige husvilde familier – og ikke mindst børn – en god jul.
Juletrø på Rådhuspladsen ca. 1935-40

Julens åbningstider på læsesalen

Læsesalen har lukket fra og med 23. december 2022 til og med 2. januar 2023.
Glimt af rådhusets eget musselmalede stel med byvåbnet. Foto: Mads Neuhard, Københavns Stadsarkiv

2 facilitatorer til erindringsklubber for seniorer

Københavns Stadsarkiv og Thorvaldsens Museum søger to facilitatorer til erindringsklubber for seniorer (toårige projektstillinger).

Tiggerbørn på gaden i december 1779

I december 1779 myldrede københavnerne - dengang som nu - i byens populære handelsgader. Men ikke alle var lige velhavende. Her er historien om to af de mange tiggerbørn, der forsøgte at overleve på gaden i den kolde julemåned.

Se highlights fra samling af dokumenterende filmoptagelser

Vi har lavet lille film med highlights fra de mange timers dokumenterede filmoptagelser, der blev udført af Stadsingeniørens Direktorat i anden halvdel af 1900-tallet. Den lille film viser hvilke fine stemningsbilleder fra byens liv, der gemmer sig i samlingen.