Lukkeskilt på døren til læsesalan

Læsesalen er stadig lukket

Vi opdaterer hjemmesiden, så snart vi kender åbningsdatoen.
Befrielsesstemning i København. Folk strømmede ud på gaden og jublede. Sporvognene var overfyldte og folk stod og hang på vognene. Fotograf: Hjálmar R. Bárdarson, 1945, Københavns Stadsarkiv.

800 ikke tidligere offentliggjorte originale københavnerfortællinger online

I 1995 nedskrev hundredvis af københavnere deres erindringer om livet i København. I 25 år har erindringerne ligget i kælderen på arkivet og ventet på at se dagens lys. Nu er de endelig blevet tilgængelige for alle nysgerrige.
Døren til læsesalen med skilt på

Vi må desværre lukke læsesalen igen

Kulturministeriets nye retningslinjer fra 22. april sætter arkiver i kategori med biografer og teatre. Derfor lukker læsesalen desværre igen efter en meget kortvarig genåbning.
Facadetegning af Hanssted Skole af Hans Chr. Hansen og F.C. Lund, 1956. Københavns Stadsarkiv.

Byen på Tegnebordet

På Københavns Museum kan man fra 21. april opleve udstillingen 'Byens på Tegnebordet', hvor et lille udsnit af de ca. 180.000 tegninger, som er bevaret på Københavns Stadsarkiv efter Københavns Stadsarkitekt, kan ses.
Stemningsbilleder fra læsesalen

Læsesalen er åben igen

Opdateret 23. april - Læsesalen lukker igen.
Under nedlukningen stod Rådhuspladsen tom. Fotografiet er indsamlet af Københavns Stadsarkiv som del af en indsamling blandt kommunens ansatte om deres arbejde og oplevelser med corona. Foto: Københavns Stadsarkiv, Dorthe Chakravarty, 2020.

Københavns kommunes ansatte fortæller om corona-nedlukning

Københavns Stadsarkiv har indsamlet beretninger fra kommunens ansatte om deres arbejdsliv under corona-nedlukningen. Materialet er nu tilgængeligt online.
Svalegang i Adelgade 69, der var et af de områder, der var hårdt ramt af tuberkulose. Sygdommen ramte ofte de fattige dele af byen, hvor mange boede tæt under dårlige forhold. Foto: Fritz Benzen, 1902, Københavns Museum

Tuberkulose i de københavnske begravelsesprotokoller

Tuberkulose var en af de helt store dødsårsager i København i 1800-tallets sidste to årtier. Men det var også en sygdom der ramte skævt. De københavnske begravelsesprotokoller viser, at det var fattige områder af byen, der blev ramt særlig hårdt.
Du kan altid søge efter billeder på kbhbilleder.dk og se hvordan der for eksempel blev holdt jul på Dronning Louises Børnehospital i 1906. Fotograf: Ukendt. Københavns Museum. År: 1906.

Brug julen til at komme på sporet af historien

Vil du bruge juledagene på at gå på opdagelse i historien, så giver vi dig et hurtigt indblik i nogle af Stadsarkivets digitale muligheder for at komme på sporet af din københavnske familie eller tage en tur i fortidens København.

Læsesalen er midlertidigt lukket

Københavns Stadsarkivs læsesal er midlertidigt lukket. Lukningen sker som følge af kommunens anvisninger vedrørende coronavirus (covid-19).

Flot pris til Svireklubberne

Svireklubberne har vundet Fællesskabsprisen 2020. Det er en pris Sundheds- og Omsorgsforvaltningen uddeler for at hylde deres mange samarbejdspartnere, som gør en forskel på sundheds- og ældreområdet.
Der kommer løbende materiale fra kommunens kontorer, kældre og loftsrum. Dokumenterne er bragt ind fra de forskellige forvaltninger og efter modtagelsen på arkivet sorterer og renser ansatte materialet, der efterfølgende bliver registreret og gjort tilgængeligt for forvaltningerne og borgerne. Foto 2020: Mads Neuhard, Københavns Stadsarkiv.

Studentermedhjælpere til vores fællesmagasin i Høje Taastrup

Vi søger 8 studentermedhjælpere til ordning, registrering, rensning, pakning i æsker, etikettering samt påpladssætning i magasin.

Arkivar til formidling, vejledning og borgerkontakt

Vi søger en arkivar med erfaring i arkivundersøgelser, historisk viden, sans for den gode historie og lyst til at give indsigten i og begejstringen for arkivets samlinger videre til arkivets brugere.