skilt foran læsesalen i Rådhushallen

Torsdag 13. oktober lukker læsesalen kl. 12

Den tidlige lukning skyldes at vi gør klar til Kulturnatten.

Fotografier fra Stadsarkivets mangeårige husfotograf viser mange sider af København 

Mogens Falk-Sørensen var ansat som fotograf i Københavns Stadsarkiv i over 25 år . Nu kan hans mange tusinde fotos ses på kbhbilleder.dk.

Københavns Stadsarkiv søger arkivar til understøttelse af frivillige og brugere

Vi søger en arkivar med erfaring i registrering, arkivundersøgelser, vejledning og formidling, der ønsker at give indsigten i arkivets samlinger videre.

Københavns Stadsarkiv søger digitalarkivar

Vi søger en digitalarkivar til at indsamle, bevare og tilgængeliggøre den digitale kulturarv i tæt samarbejde med den kommunale forvaltning og sammen med et dynamisk team af kolleger.

Tag en prøvetur i tidsmaskinen

Forestil dig at stå på Rådhuspladsen og se tilbage i tiden – tilbage til alle de begivenheder, der har udspillet sig på pladsen. Et pilotprojekt med virtuel reality giver dig muligheden.
Tegning af tigger, der får almisse af fornem herre.

Ny bog fortæller historien bag det forbudte tiggeri

Den 14. juli udkommer bogen 'Tiggeri forbudt' af arkivar Peter Wessel Hansen. Bogen fortæller historien bag det forbud mod tiggeri, som fortsat eksisterer den dag i dag.
Foto af kvinde, der læser under en parasol på altanen

Sommerens åbningstider

Læsesalen er lukket i juli måned, hvor der også er længere sagsbehandlingstider på de fleste af arkivets services.

Ny søgefunktion giver indblik i forskningsdata og tilbyder genveje for slægtsforskeren

Forskningsprojektet Link-lives åbner for søgning i projektets foreløbige resultater. For selvom projektet langt fra er færdigt, kan data bruges som en genvej til arkivernes informationer om fortidens danskere.
Tjenestepige foran komfur

Fæstekontorer og bondefangere 

I Kildeviseren kan du finde digitaliserede protokoller fra Københavns fæstekontorer - men hvad var baggrunden for fæstekontorerne og hvordan udviklede de sig? Få historien her.

Vi søger tre studentermedhjælpere til magasinet

Som studentermedhjælp i Københavns Stadsarkivs magasin i Høje Taastrup vil du bl.a. skulle ordne, pakke og registrere arkivalier.
Stemningsbillede fra Københavns Stadsarkivs læsesal

Vi søger to studentermedhjælpere til læsesalen

Som studentermedhjælp på Københavns Stadsarkivs læsesal vil du bl.a. skulle hjælpe læsesalens brugere med at finde og anvende arkivmateriale.

Tusindvis af tegninger af Københavns Rådhus digitaliseret

Nydigitaliserede tegninger af Københavns fredede rådhus, bevarer en idérig del af byens kulturarv og er værdifulde når bygningen restaureres.