Fyraftensmøder for historielærere

Kom til gratis fyraftensmøde og få nye perspektiver på din praksis.

Få nye perspektiver på din praksis

Den nyetablerede skoletjeneste på Københavns Stadsarkiv inviterer til fyraftensmøder for historielærere. Fyraftensmøderne er gratis og afholdes tre eftermiddage i foråret 2024 med tre forskellige temaer.

Tid og sted

Københavns Stadsarkiv er beliggende midt på Københavns Rådhus. Indgang via rådhusets hovedport. Vi byder på kaffe og kage fra kl. 15.00.

Tirsdag den 5. marts kl. 15.30-16.30

Autentiske kilder i lokalhistorisk projektarbejde
To lærere fra henholdsvis Vesterbro Ny Skole og Brønshøj Skole fortæller, hvordan de har brugt arkivets samlinger i lokalhistoriske projekter. Projekterne har været gennemført på mellemtrinnet og i udskolingen og har fokuseret på kildearbejde og formidling af lokalhistorisk viden.

Torsdag den 11. april kl. 15.30-16.30

Lancering af lokalhistoriske kildepakker
Bliv introduceret til Københavns Stadsarkivs lokalhistoriske kildepakker.
På mødet lanceres en række kildepakker til forskellige københavnske bydele. Hvis du savner ”nye” kilder til din undervisning, som ovenikøbet tager udgangspunkt i elevernes egen bydel, så kig forbi.

Torsdag den 16. maj kl. 15.30-16.30

Undervisningsforløb til det nye skoleår
Mangler du et undervisningstilbud til det kommende skoleår? Kom og hør om arkivets nuværende og nye undervisningsforløb, der udbydes i skoleåret 24/25. Forløbene fokuserer på kildearbejde og historiebevidsthed med udgangspunkt i arkivets samlinger.

Kontakt og tilmelding

Ønsker du at tilmelde dig møderne, eller har du spørgsmål til arkivets skoletjenetjeneste, så kontakt undervisningsansvarlig, Kasper Thorup Scheel Krüger på tv0r@kk.dk eller tlf.: 2125 8359.

Bliv samarbejdsskole

På Københavns Stadsarkiv er vi meget interesserede i at indgå samarbejder med skoler. Hvis det er relevant for din skole eller klasse, hører vi meget gerne fra dig.


Vi glæder os til at se dig.