Undervisning for studerende

Vi tilbyder kurser, vejledning og praktikforløb til studerende på videregående uddannelser.

Skoleelever motionerer i skolegården på Efterslægtens Skole. År: 1911. Foto: Fotograf ukendt, Københavns Museum.

Kurser i kilder og arkivbrug 

Københavns Stadsarkiv tilbyder kurser i kildesøgning og arkivbrug for studerende på videregående uddannelser. Kurserne målrettes de konkrete studier, fag og hold i samarbejde med de studerendes undervisere. Vi samarbejder allerede med Københavns Universitet, Roskilde Universitet, Aarhus Universitet og Københavns Professionshøjskole. Vi afholder regelmæssigt kurser for lærerstuderende og universitetsstuderende fra fagene historie og etnologi.

Er du underviser eller studerende på en videregående uddannelse og vil høre nærmere om tilbuddet, er du velkommen til at kontakte arkivar Peter Wessel Hansen på e-mail er9x@kk.dk eller telefon 23629260. 

Hjælp til speciale og opgaveskrivning på arkivet 

Skal du skrive speciale eller opgave og leder du efter et spændende emne eller interessante kilder? 

Vi hjælper studerende med at finde relevant arkivmateriale til specialer og andre større opgaver. Som studerende kan det føles som en uoverskuelig opgave at finde lige netop de kilder, der vil gøre ens opgave særligt interessant. Det kan vi godt forstå og derfor hjælper vi gerne med at guide dig i retning af et spændende kildemateriale og der er ingen dumme spørgsmål. Men jo mere præcis du kan være omkring hvilket emne og hvilken periode, du gerne vil arbejde med, jo bedre kan vi hjælpe dig. 

Kontakt arkivar Peter Wessel Hansen på e-mail er9x@kk.dk eller telefon 23629260, hvis du er studerende og har brug for hjælp til at finde arkivmateriale om Københavns historie. 

Praktik på Københavns Stadsarkiv 

Vi har jævnligt studerende i praktik på arkivet og indgår gerne praktikaftaler med videregående uddannelser. Praktikforløbet kan enten tage udgangspunkt i noget, der interesserer den studerende, eller noget arkivet aktuelt arbejder med og har særligt behov for hjælp til. Vi tager altid en god dialog med den studerende forud for et eventuelt praktikforløb for at sikre et godt samarbejde. I perioder kan vi også have for travlt til at kunne tilbyde praktikophold på arkivet. 

Hvis du gerne vil høre nærmere om arkivpraktik, er du velkommen til at kontakte arkivar Peter Wessel Hansen på e-mail er9x@kk.dk eller telefon 23629260.