Tidsmøder – Fortid og nutid smeltet sammen

Nye motiver opstår når fotografier taget på samme sted, men med mange års mellemrum sammensættes og blandes.

Tidsmøde. En tidslomme er opstået på Nørrebrogade. Du kan pludselig træde ind i den, så vær forberedt på uplanlagte tidsrejser. Nørrebrogade ved hjørnet af Holtegade. Set mod Nørrebros Runddel. Foto 1896: Johannes Hauerslev, Københavns Museum. Foto 2014 og billedredigering: Mads Neuhard, Københavns Stadsarkiv

En leg med tid og sted

Billedet herover er sammensat af et fortidigt og et nutidigt billede, taget at på samme lokation fra samme vinkel. Vi kalder det for et tidsmøde.

Tidsmøder eller ghostbilleder? 

Afdelingsleder i Stadsarkivet Mads Neuhard har med billeder som dette eksperimenteret med denne fotografiske genre, som af nogen kaldes Ghost billeder og som vi har valgt at kalde tidsmøder.

Fortiden kommer meget tæt på, når man en formiddag på Vesterbrogade forsøger at ramme netop den vinkel, en fotograf 100 år tidligere valgte til at fange sit motiv. Samtidig kan man i de sammensmeltede billeder finde fortidens mennesker i en sjov dialog med nutidens omkring et busstoppested eller i et gadekryds. Som spøgelser, der hvisker os noget i ørene.

Tag fortiden med dig i byrummet

Det er en leg med billeder, som på en sjov måde viser byrum og gadeliv, der har forandret sig. Samtidig håber vi, at det giver en fornemmelse for Københavns historiske udvikling, som du kan tage med dig, når du færdes i byen.