Arrangement - Slut Københavnerstemmer gennem 100 år Foredrag: Københavns Stadsarkivs samling af erindringer består af cirka 3000 erindringer skrevet af københavnere gennem de sidste 50 år.
Side Inspiration til dine erindringer Har du brug for idéer til at komme i gang med at skrive din erindring eller mangler du idéer, hvad du kan skrive om, så er der her nogle forslag, der kan give inspiration.
Side 1995-opfordringen I 1995 samlede Københavns Stadsarkiv igen erindringer ind. Her kan du læse opfordringen til at bidrage.
Side 1969-opfordringen I 1969 opfordrede socialborgmester Børge H. Jensen byens pensionister til at indsende deres erindringer. Læs hans opfordring.
Side Søg og læs erindringer Du kan finde størstedelen af Stadsarkivets erindringssamling på nettet, hvor du kan bruge søgeord for at finde frem til det, du gerne vil vide noget om.
Side Om erindringssamlingen Erindringerne giver os et unikt indblik i almindelige københavneres hverdagsliv gennem mere end hundrede år. Læs om samlingens historie og få inspiration til selv at gå på opdagelse i fortællingerne.
Side Skriv dine erindringer Skriv med på historien. Du kan være med til at give andre en oplevelse og indsigt i byens historie. Dine erindringer bliver en del af byens hukommelse og den arv, som vi efterlader til nye generationer.
Side Indsamling af pensionisterindringer 2019-2020 I 2019 indsamlede Københavns Stadsarkiv bad byens pensionister om at dele deres erindringer om at være gammel i København I nyere tid. Arkivet ønsker nemlig flere erindringer, der fortæller om de ældres liv. Her kan du læse om indsamlingen, der sluttede i begyndelsen af 2020.
Side Krigsudbruddet 1. Verdenskrig brød ud i august 1914, og selv om Danmark var neutralt land under krigen, kom den fire år lange krig til at præge livet i Danmark.
Nyhed – 3. april 2020 Da skoledagene ændrede sig I 1946 beskrev københavnske skolelærere og elever deres oplevelse af besættelsesårene. Erindringerne kan nu læses på kbharkiv.dk - og de giver indblik i en tid, hvor skoledagene kom under ekstra pres, da tyskerne overtog skolerne for at huse tyske flygtninge.
Nyhed – 20. marts 2020 De husker 21. marts 1945 21. marts 1945 var en frygtelig dag i Københavns historie. Engelske fly bombede det forhadte Shellhus, men ved en fejl blev Den Franske skole også bombet. 75 år efter husker tre københavnere dagen.
Nyhed – 9. oktober 2019 Indsamling af pensionisterindringer 2019-2020 Skriv om hvordan det er at være pensionist i København anno 2019. Vi opfordrer alle pensionister til at deltage.