Under nedlukningen stod Rådhuspladsen tom. Fotografiet er indsamlet af Københavns Stadsarkiv som del af en indsamling blandt kommunens ansatte om deres arbejde og oplevelser med corona. Foto: Københavns Stadsarkiv, Dorthe Chakravarty, 2020.
Nyhed –

Københavns kommunes ansatte fortæller om corona-nedlukning

Københavns Stadsarkiv har indsamlet beretninger fra kommunens ansatte om deres arbejdsliv under corona-nedlukningen. Materialet er nu tilgængeligt online.
I erindringerne kan man læse om mange forskellige store og små begivenheder. Nogle har skrevet om politik som ved valgarrangementet på Enghave Plads. År. 1909. Foto: Fotograf ukendt, Københavns Museum.
Arrangement - Slut

Københavnerstemmer gennem 100 år

Foredrag: Københavns Stadsarkivs samling af erindringer består af cirka 3000 erindringer skrevet af københavnere gennem de sidste 50 år.
Side

Inspiration til dine erindringer

Har du brug for idéer til at komme i gang med at skrive din erindring eller mangler du idéer, hvad du kan skrive om, så er der her nogle forslag, der kan give inspiration.
Side

1995-opfordringen

I 1995 samlede Københavns Stadsarkiv igen erindringer ind. Her kan du læse opfordringen til at bidrage.
Side

1969-opfordringen

I 1969 opfordrede socialborgmester Børge H. Jensen byens pensionister til at indsende deres erindringer. Læs hans opfordring.
Unge og velklædte kvinder fra direktørfamilie på Skydebanen. År: 1906. Foto: Fotograf ukendt, Københavns Museum.
Side

Søg og læs erindringer

Du kan finde størstedelen af Stadsarkivets erindringssamling på nettet, hvor du kan bruge søgeord for at finde frem til det, du gerne vil vide noget om.
Legende børn på Sønder Boulevard. 1955. Foto: Fotograf ukendt, København Stadsarkiv.
Side

Om erindringssamlingen

Erindringerne giver os et unikt indblik i almindelige københavneres hverdagsliv gennem mere end hundrede år. Læs om samlingens historie og få inspiration til selv at gå på opdagelse i fortællingerne.
Alle kan skrive deres erindring og dermed bidrage til Stadsarkivets samling af københavner-erindringer. 1930. Foto: Fotograf ukendt, Københavns Stadsarkiv.
Side

Skriv dine erindringer

Skriv med på historien. Du kan være med til at give andre en oplevelse og indsigt i byens historie. Dine erindringer bliver en del af byens hukommelse og den arv, som vi efterlader til nye generationer.
Birthe Engholm Olsson er en af byens pensionister, som bidrager til indsamlingen af erindringer på Københavns Stadsarkiv. 2019. Foto: Københavns Stadsarkiv.
Side

Indsamling af pensionisterindringer 2019-2020

I 2019 indsamlede Københavns Stadsarkiv bad byens pensionister om at dele deres erindringer om at være gammel i København I nyere tid. Arkivet ønsker nemlig flere erindringer, der fortæller om de ældres liv. Her kan du læse om indsamlingen, der sluttede i begyndelsen af 2020.
Københavnere læser aviser om krigsudbruddet på Amagertorv. Foto: Københavns Museum
Side

Krigsudbruddet

1. Verdenskrig brød ud i august 1914, og selv om Danmark var neutralt land under krigen, kom den fire år lange krig til at præge livet i Danmark.
Tyske flygtninge indkvarteret på Husum Skole. Gymnastiksal med senge, borde, børn, voksne og tøj hængt på ribberne. 1946. Foto: Fotograf ukendt, Københavns Stadsarkiv.
Nyhed –

Da skoledagene ændrede sig

I 1946 beskrev københavnske skolelærere og elever deres oplevelse af besættelsesårene. Erindringerne kan nu læses på kbharkiv.dk - og de giver indblik i en tid, hvor skoledagene kom under ekstra pres, da tyskerne overtog skolerne for at huse tyske flygtninge.
Den bombede franske skole set fra Frederiksberg Allé i marts 1945. Foto: Fotograf ukendt, Frederiksberg Stadsarkiv.
Nyhed –

De husker 21. marts 1945

21. marts 1945 var en frygtelig dag i Københavns historie. Engelske fly bombede det forhadte Shellhus, men ved en fejl blev Den Franske skole også bombet. 75 år efter husker tre københavnere dagen.