Udstilling med regnbuebryllupper

Stadsarkivet har siden februar opfordret LGBTI+-personer til at indsende billeder og beretninger fra deres vielser til arkivets samling. Et udvalg af beretningerne udstilles nu i Rådhushallen på Københavns Rådhus.

Regnbuebryllup på Københavns Rådhus
Emner

Se mere indhold om

Historier som arkivet manglede

Den 1. oktober 1989 blev der skrevet verdenshistorie i København. Det skete da 11 par af samme køn som de første i verden indgik registreret partnerskab på Københavns Rådhus.

Men selvom LGBTI+-personer dermed har kunnet få papir på hinanden i over 30 år, er der stort set intet i Stadsarkivets samlinger, som viser denne del af Københavns historie.

Siden februar har Stadsarkivet derfor samarbejdet med Vielseskontoret og Copenhagen21 om en kombineret indsamling og udstilling af billeder og beretninger fra LGBTI+-bryllupper.

Tim og Tor var blandt de første

Til udstillingen kan man blandt andet møde Tim og Tor, som var blandt de første til at indgå registreret partnerskab i 1989.

”Vi mødte hinanden på Pan i 1981, og da det otte år senere blev muligt at få et registreret partnerskab tøvede vi ikke et sekund. Det var en fantastisk dag, og det betød meget for os, at vi med vores registrering blev inkluderet i samfundet.”

Da det i 2012 langt om længe også blev muligt for LGBTI+-personer at indgå ægteskab ved borgerlig eller kirkelig vielse, konverterede Tim og Tor deres partnerskab til et ægteskab.

”Vi har nu været sammen i mere end 40 år og har været meget heldige med vores fælles liv, der har udviklet sig i stor kærlighed, forståelse og accept af forskellighed.”

Tid og sted

Du kan besøge udstillingen med bryllupshistorier i Rådhushallen på Københavns Rådhus fra den 12. august 2021 – 22. august 2021.

Der er fri entré i Rådhusets åbningstid hverdage fra kl. 09 – 16, lørdag fra kl. 9.30-13.

Se billederne på kbhbilleder.dk

De mange indsendte fotos og beretninger kan også ses på kbhbilleder.dk

Emner

Se mere indhold om