Nu starter arkivsæsonen

Velkommen på arkivet. I takt med at efteråret lader sig ane i det fjerne, stiger aktiviteten på arkivet – både på læsesalen, i foredragssalen og på arkivets mange digitale ressourcer.

Indendørs fordybelse

Når sommeren går på hæld, plejer de indendørs sysler som slægtsforskning, den historiske interesse og arkivundersøgelserne at begynde at lokke.

Vi glæder os til endnu en arkivsæson – og til at byde dig velkommen på læsesalen på rådhuset, såvel som på nettet.

Velkommen på læsesalen

Efter lange lukkeperioder, afbrudt af kortere åbninger med pladsbestilling, er læsesalen på rådhuset nu tilbage til normalen. Dog er håndspritten selvfølgelig kommet for at blive. Det betyder at du kan komme på læsesalen uden at reservere plads på forhånd og fx kan benytte læsesalens computere som før. Du skal heller ikke vise coronapas.

Læsesalens dygtige personale står klar til at hjælpe og vejlede, hvis vejen til og rundt i arkivalierne bliver for vanskelig.

Inden du besøger læsesalen er det dog altid en god ide at orientere dig på hjemmesiden først.

Foredrag, arrangementer og byvandringer

Efterårets spændende arrangementsprogram byder på alsidige oplevelser og kommer vidt omkring i byens historie og arkivets samlinger.

Du kan eks. komme med på byvandring og høre om tiggerjagt i 1700-tallet, eller komme på arkivomvisning om originaler. Efteråret er også fuld af tastecaféer og foredrag om slægtforskning og Københavns historie.

Den digitale læsesal

Arkivets mange online ressourcer har selvfølgelig været åbne gennem hele corona-tiden. Og det er de stadig.

I den digitale læsesal kan du søge efter personer, der har levet i København eller du kan bladre igennem titusindvis af digitaliserede håndskrevne protokoller, der fortæller om livet i byen, som det er blevet registreret og administreret af byens forvaltning.

Kom godt i gang med din arkivsæson

At udforske arkivernes spændende verden er både givende og krævende. Givende fordi du får indsigt i fortidens levevilkår, personer og begivenheder. Krævende fordi det kræver tid, nysgerrighed og lidt stædighed.
Vi har skrevet forskellige guider, som hjælper dig godt i gang eller videre: