Se foredrag: Sjovere, prostituerede og pæne borgere i Farvergade

Da Stadsarkivet stadig er lukket for publikum, har vi været nødt til at aflyse byvandringen i Farvergade. Som et lille plaster på såret, har vi lavet et online foredrag, der fortæller om fortidens liv i gaden.

Farvergade omkring 1900. Få år efter blev de gamle huse på gadens venstre side revet ned og gaden fik sin nuværende fremtoning. Ca. 1887-1918. Foto: Fotograf ukendt, Københavns Museum.
Emner

Se mere indhold om , ,

På en gang både kedelig og berygtet

I dag er Farvergade præget af pæne huse fra begyndelsen af 1900-tallet og er en ret stille, næsten kedelig, gade. I slutningen af 1800-tallet var stemningen helt anderledes.

Ligesom de fleste andre gader i indre by var Farvergade tæt bebygget. Det var arbejdere og forskellige håndværkere og småhandlende, som boede i gaden.

Men Farvergade var også berygtet for et par meget hårde værtshuse og en række bordeller, som tiltrak folk fra storbyens underverden af drankere, voldsmænd, alfonser og prostituerede.

I miniforedraget fortæller Peter Wessel Hansen om det brogede liv i Farvergade og viser en række historiske fotografier fra gaden.

Gå selv gå på opdagelse i kilderne om Farvergade og København omkring 1900

Farvergades historie er en brik i historien om Københavns udvikling til moderne storby. Fra 1800-tallets Farvergade med stor befolkningstæthed og et broget folkeliv præget af prostitution og dyb fattigdom. Til 1900-tallet hvor gaden blev en del af Københavns moderne city med butikker, hoteller og kontorer.

På Københavns Stadsarkiv opbevares de mange unikke arkivalier, der belyser denne historie. En del af arkivalierne er digitaliseret og kan ses på Stadsarkivets hjemmeside. Andre arkivalier om Farvergade og Københavns byudvikling kan bestilles i arkivdatabasen starbas.dk og ses på arkivets læsesal, når vi åbner igen.

Endelig kan en lang række historiske fotos fra Farvergade ses på kbhbilleder.dk.

Find kilderne

Emner

Se mere indhold om , ,