Nyhed –

Ny søgefunktion giver indblik i forskningsdata og tilbyder genveje for slægtsforskeren

Forskningsprojektet Link-lives åbner for søgning i projektets foreløbige resultater. For selvom projektet langt fra er færdigt, kan data bruges som en genvej til arkivernes informationer om fortidens danskere.
Familiebillede 1866. Foto Ukendt fotograf, privat eje
Arrangement –

AFLYST – flyttet til 22. september: Link-Lives – Fra folketællinger, kirkebøger og københavnske begravelsesprotokoller til historiske big data

Arrangementet er slut

Seminar: Forskere genskaber historiske livsforløb og slægtsforbindelser ved hjælp af folketællinger, kirkebøger og begravelsesprotokoller.
Svalegang i Adelgade 69, der var et af de områder, der var hårdt ramt af tuberkulose. Sygdommen ramte ofte de fattige dele af byen, hvor mange boede tæt under dårlige forhold. Foto: Fritz Benzen, 1902, Københavns Museum
Nyhed –

Tuberkulose i de københavnske begravelsesprotokoller

Tuberkulose var en af de helt store dødsårsager i København i 1800-tallets sidste to årtier. Men det var også en sygdom der ramte skævt. De københavnske begravelsesprotokoller viser, at det var fattige områder af byen, der blev ramt særlig hårdt.
Fra forsiden af websitet link-lives.dk
Nyhed –

Nyt fra Link-Lives – forskningsprojektet om de mange livsforløb

Nu kan du følge forskningsprojektet, der arbejder med at etablere livsforløb for (næsten) alle danskere mellem 1787-1968, på link-lives.dk.
Nyhed –

Nyt projekt: Livsforløb i Danmark 1787-1968

Link-Lives vil forbinde spredte historiske kilder om (næsten) alle personer i Danmark mellem 1787-1968. Projektet er et samarbejde mellem Københavns Universitet, Rigsarkivet og Københavns Stadsarkiv og er støttet af Innovationsfonden.