Tidsmøder. København før og nu

Fortid og nutid mødes i udstillingen ”Tidsmøder. København før og nu”. Se udstillingen i Rådhushallen fra 14. - 20. november 2019.

Tidsmøde - Kokken fra Atlas Bar får lidt røg og indtager næsten samme positur som herren foran det franske bageri hundrede år forinden. Foto 1905: Johannes Hauerslev, Københavns Museum. Foto og fotoredigering 2015: Mads Neuhard, Københavns Stadsarkiv
Emner

Se mere indhold om

Udstilling i Rådhushallen – Oplev fortidens København i et nutidigt byrum.

Udstillingen ”Tidsmøder. København før og nu” kan ses i Rådhushallen på Københavns Rådhus fra den 14. november – 20. november 2019. Billederne af København, som hovedstaden var engang og som byen ser ud i dag, er taget af Mads Neuhard fra Københavns Stadsarkiv.

De historiske fotografier stammer fra Københavns Museum og Københavns Stadsarkivs samlinger og er for de flestes vedkommende dateret omkring år 1900. Enkelte er fra 1950’erne.

Mads Neuhard har genfotograferet stederne og ved at smelte de gamle og nye billeder sammen, har han skabt en række tankevækkende og sjove billeder, der giver mulighed for at opleve fortidens København i et nutidigt byrum.

Inspirationen til de nye motiver fik Neuhard på sine daglige cykelture gennem byen:

”Når jeg træder i pedalerne, er det ikke kun en geografisk manøvre. For mig er det også en rejse i tid, hvor jeg ser byen, som den var engang med voldene og møllerne, sejlskibe i havnen og kanonerne på Christiania. Den oplevelse vil jeg gerne formidle videre.”

For Neuhard er fotografierne en måde at skabe billeder af byen, så alle kan se de forandringer, København har gennemgået de sidste 100 år:

”Er du klar over, at Magasin ligger, hvor der tidligere lå de hårdeste beværtninger? Når jeg går igennem parfumeafdelingen, så tænker jeg over de vilde skæbner og fortællinger, der knytter sig til lige præcis det sted. Det gør os rigere, når vi kender historien og alt det, der er en del af byens identitet – af vores identitet.”

Tid og sted:

Rådhushallen, Københavns Rådhus. Fra 14. november 2019 – 20. november 2019.

Der er fri entré i Rådhusets åbningstid hverdage fra kl. 09 – 16, lørdag fra kl. 9.30-13.

Flere før og nu billeder

Emner

Se mere indhold om