Facadetegning af Hanssted Skole af Hans Chr. Hansen og F.C. Lund, 1956. Københavns Stadsarkiv.
Nyhed –

Byen på Tegnebordet

På Københavns Museum kan man fra 21. april opleve udstillingen 'Byens på Tegnebordet', hvor et lille udsnit af de ca. 180.000 tegninger, som er bevaret på Københavns Stadsarkiv efter Københavns Stadsarkitekt, kan ses.
Det er muligt at zoome ind på alle kortene på kbhbilleder.dk og fordybe sig i mange spændende detaljer. Her er det kort over valgkredse i København i ca. 1900.
Side

Registrer historiske fotografier af København

På kbhbilleder.dk kan du placere historiske fotografier på kort og tilføje emneord til billederne, så de bliver søgbare. Til glæde for andre og for fremtiden.
København set fra vandet, 1611. Stik af Clemendt de Longhe efter van Wicks maleri. Københavns Stadsarkivs kort- og tegningssamling
Side

Kort og tegninger

Se et digitaliseret udvalg af Stadsarkivets store samling af kort og tegninger på kbhbilleder.dk. Her kan du følge Københavns udvikling gennem tiden.
På kbhbilleder.dk kan du søge i bla. de fotografiske samlinger fra Københavns Stadsarkiv og Københavns Museum.
Side

Fotografier og visuelt materiale

Leder du efter historiske fotografier af København kan du besøge kbhbilleder.dk, hvor du kan udforske Københavns Stadsarkivs fotografiske samlinger.
Side

Aflever dine fotos til arkivet

Københavns Stadsarkiv tager imod velbeskrevne fotografier af københavnere og livet i København.
Skrivestuen på Rådhusforvalterens kontor på Københavns Rådhus, 1926. Fotograf ukendt, Københavns Stadsarkiv
Side

Vær med til at indtaste kilder og beskrive fotos

Arkivmateriale skal indtastes, for at oplysninger bliver søgbare online. Det er en tidskrævende proces, der kun kan det kun ske, hvis mange frivillige sætter sig til tasterne. Se hvilke indtastningsprojekter du kan bidrage til.
Det er muligt at zoome ind på alle kortene på kbhbilleder.dk og fordybe sig i mange spændende detaljer. Her er det kort over valgkredse i København i ca. 1900.
Nyhed –

Oplev København på 350 måder

Københavns Stadsarkiv har en unik kortsamling. Mange af kortene kan ses på kbhbilleder.dk – og takket været en bevilling er yderligere 350 kort blevet digitaliseret.
Tidsmøde - Kokken fra Atlas Bar får lidt røg og indtager næsten samme positur som herren foran det franske bageri hundrede år forinden. Foto 1905: Johannes Hauerslev, Københavns Museum. Foto og fotoredigering 2015: Mads Neuhard, Københavns Stadsarkiv
Nyhed –

Tidsmøder. København før og nu

Fortid og nutid mødes i udstillingen ”Tidsmøder. København før og nu”. Se udstillingen i Rådhushallen fra 14. - 20. november 2019.
Magasins facade. Forretningen på Kongens Nytorv udvides løbende i årene omkring århundredeskiftet. Også hovedbygningen i nr. 13 ombygges efter tegninger af arkitekterne Jensen & Glæsel. Den færdige bygning i fransk renæssancestil sammenlignes i pressen med et Aladdinslot. Foto: Julie Laurberg, Magasin du Nord Museum
Nyhed –

Magasin du Nords Museums fotosamling nu på kbhbilleder.dk

10.000 aldrig-før-sete historiske fotografier fra Magasin du Nord Museum kan nu ses online på sitet kbhbilleder.dk
Lad mobilen give kbhbilleder.dk besked om hvor du står og se historiske billeder af præcis dette sted. Foto: Mads Neuhard, Københavns Stadsarkiv
Nyhed –

Find historiske fotos af det sted, hvor du står

Ny mulighed på kbhbilleder.dk: Søg efter fotos og se på kortet, hvor i København de er taget. Sammenlign nye og historiske kort.
Resultatet af de frivilliges store indsats er bla. et interaktivt kort hvorfra man kan udforske de mange fotos.
Nyhed –

Frivillige sætter Københavns historie på landkortet

Siden 2017 har over 400 deltagere på sitet kbhbilleder.dk bidraget til at fastlægge, hvor fotos af København i gamle dage er taget. Imponerende indsats mener kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld.
Forvalteren jagtede ikke idylliske motiver. I stedet fanger han blikket fra et par og tyve mænd, der d. 27. november 1907 lægger de brosten, der føjer Amagerbrogade sammen med Amager Boulevard. Foto: Ernst Nyrop Larsen.
Nyhed –

6000 nye historiske fotos nu på kbhbilleder.dk

Rådhusforvalter Ernst Nyrop Larsen havde blik for at nutid en dag bliver historie. Hans fotografiske samling med fotos fra 1900-1948 af et København i forvandling kan nu ses på kbhbilleder.dk.