Se udstilling om Martin Nyrop og skabelsen af Københavns Rådhus

Hver fredag kan du i udstillingen 'Martin Nyrops tegnestue - Skabelsen af Københavns Rådhus' få indblik i hvordan arkitekten Martin Nyrop arbejdede, da han tegnede rådhuset i årene omkring år 1900.

Stemningsbillede fra udstillingen på Københavns Rådhus

Udstilling på Københavns Rådhus

I anledning af, at København i 2023 er udnævnt til ”World Capital of Architecture” kan du i hele 2023 oppe under loftet på Københavns Rådhus opleve udstillingen ”Martin Nyrops tegnestue – Skabelsen af Københavns Rådhus”. Her kommer du tilbage til årene omkring år 1900 og oplever en iscenesættelse af Nyrops tegnestue og kontor, baseret på fotografier fra tiden.

Martin Nyrops tegnestue – Skabelsen af Københavns Rådhus

Udstillingen indeholder elementer fra den oprindelige tegnestue, herunder møbler, tegninger og tegneredskaber. Du kan også se en række af Nyrops smukke tegninger af alt fra dørhåndtag, lamper, stikkontakter, tekstiler til inventar af alle slags. Nyrop favnede det hele, og intet var overladt til tilfældighederne.

Martin Nyrops tegninger af Rådhuset er bevaret i Købenahavns Stadsarkivs samlinger. Mange af tegningerne er digitaliserede og kan ses på kbhbilleder.dk

I udstillingen kan du også opleve et gips- og konservatorværksted og komme tættere på de processer, der ligger bag bevaring og restaurering af de skulpturer og den kunst, der gennem tiden har prydet Rådhuset og dets omgivelser. Her kan du nogle dage også møde konservatorer fra Københavns Museum.

Endelig viser udstillingen de forslag, der i sin tid blev sendt ind til konkurrencen om at bygge Rådhuset, og som aldrig blev realiserede.

Udstillingen kan ses hver fredag kl. 11 og kl. 14 frem til 15. december 2023. Du skal booke en billet for at se udstillingen.