Københavns Stadsarkiv har fået ny hjemmeside

Vi er flyttet til nyt og slår nu dørene op til vores nye hjemmeside. Var du bruger på den gamle hjemmeside? Læs her hvad du skal gøre første gang du logger ind.

Nyt kbharkiv.dk

Velkommen til vores nye hjemmeside!

Det nye kbharkiv.dk kan opleves som både helt nyt og meget velkendt. Nyt fordi siden ser meget anderledes ud. Velkendt fordi de menupunkter og den struktur, der var på den gamle side i høj grad er fastholdt på den nye. Mange tekster er også overflyttet, præcis som de var. Det har vi gjort, fordi vi gennem brugerundersøgelser har erfaret, at der har været en høj grad af tilfredshed med den gamle side.

Vi håber derfor at du, når du lige har vænnet dig til det nye, let kan finde eller genfinde, de sider, du interesserer dig for.

Har du gemt genveje til bestemte sider, på den gamle side, vil de også lede dig hen til samme sted på den nye side.

For dig, der indtaster i Kildetasteren – sådan logger du ind på det nye side

Når du indtaster begravelsesprotokoller, logger du som bekendt ind med din brugerprofil på hjemmesiden for at kunne benytte kildetasteren.

Når du skal logge ind første gang på den nye side, skal du:

  1. Klikke på login
  2. Klikke på ’Har du glemt dit kodeord?’ i loginvinduet
  3. Taste den emailadresse, der er knyttet til din nuværende brugerprofil.
  4. Bekræfte den mail, vi herefter sender til dig, ved at klikke på linket i mailen
  5. Oprette en ny adgangskode på den side, du kommer til via linket.

Når du bagefter logger ind på den nye side med din mailadresse og dit nye kodeord, vil din historik som indtaster være flyttet med.

Hvis du ikke indtaster begravelser, behøver du ikke at være oprettet som bruger for at benytte hjemmesiden.

Hvorfor ny hjemmeside?

Vores gamle hjemmeside havde eksisteret siden 2012 og var efterhånden blevet forældet i udtryk og teknik, samt svær at vedligeholde.

Derudover var siden meget vanskeligt at benytte for mennesker med handikap, der bruger assisterende teknologi, som fx skærmoplæsere. Vores nye hjemmeside lever op til reglerne for webtilgængelighed på offentlige websites.

Feedback

Skulle du opleve noget, der ikke virker eller har du andre kommentarer til den nye side, er du som altid velkommen til at skrive til os på stadsarkiv@kk.dk