Stadsarkivets digitale tjenester
Kildeviseren – Her kan du bladre i over 5 mio. sider med digitaliseret arkivmateriale.
Personsøgeren – Her kan du søge efter personer i de kilder, som er indtastet af frivillige.
Kildetasteren – Her gøres kilderne søgbare ved at indtaste håndskriften.
Siden 2016 har frivillige været i gang med at indtaste de københavnske begravelsesprotokoller fra 1860-1940. Du kan også være med.
Kbhbilleder.dk Søg, se og udforsk vores historiske fotografiske samlinger sammen med fotos fra Københavns Museum, Frederiksberg Stadsarkiv og Magasin du Nord Museum.
Netop nu kører et spændende tema om maleren Paul Fischers mange københavner-fotografier fra omkring 1900.
På kbhbilleder.dk kan du være med til at gøre samlingerne lettere at søge i ved at tilføje emneord til et billede fra for eksempel dit kvarter.
Hvad kan du bruge de digitale tjenester til?
Vi har samlet links til artikler, der giver gode introduktioner til, hvad du kan med de digitale kilder og hvordan det er at være frivillig indtaster:
Din genvej til det mest populære indhold i Kildeviseren og Personsøgeren.
Hvis du er slægtsforsker, er der sikkert noget for dig.
Når begravelsesprotokollerne er indtastet, er de en fantastisk kilde til slægtsforskning og et enestående grundlag for historisk forskning i demografi, sygdom, sundhed og sociale forhold.
Når vi åbner igen
Når Stadsarkivet åbner igen, begynder vi naturligvis igen at holde Tastecafè. Her mødes frivillige, både nye og dem, der har været med længe, for at taste sammen, udveksle historier og erfaringer – og drikke kaffe og spise kage. Tastecaféen afholdes 3. torsdag i måneden.
Tastecaféen er, som alle vores øvrige arrangementer, midlertidigt aflyst, men her kan du læse om nogle af de flittige frivillige, der indtaster begravelsesprotokoller og gør dem søgbare. De fortæller, hvorfor de er engageret i projektet og hvad der gør indtastning spændende.