Historisk fotos med politifolk, tilført emneord og talebobler

Brugerdagen er for alle, der har deltaget gennem årene, og alle der har brugt og haft glæde af resultaterne. Vi fejrer jubilæet med lagkage og spændende oplæg.

OBS – ikke flere ledige billetter. Arrangementet er fuldt booket.

For alle arkivets brugere

Efter et års ufrivillig pause er Stadsarkivets traditionsrige brugerdag tilbage.

Under corona-lockdown rundede vi et skarpt hjørne. I 2020 var det nemlig 10 år siden, frivillige ildsjæle og flittige indtastere første gang satte fod på Københavns Stadsarkiv. Siden er mange forskellige projekter kommet til, og det fejrer vi nu – med et års forsinkelse!

Vi inviterer alle, der har deltaget gennem årene, alle der har brugt og haft glæde af resultaterne og alle nysgerrige og måske kommende frivillige til lagkage, klapsalver og spændende oplæg.

Årets brugerdag handler om de ti år, der er gået, og sætter fokus på de resultater, vi har skabt sammen. Det gælder fx projekter vedrørende politiets registerblade, begravelsesprotokollerne og kbhbilleder.dk. Vi skal først på tur i minder, highlights og anekdoter fra de ti år. Og efter lagkagen skal vi høre oplæg fra to historieforskere, der på hver sin måde har haft stor glæde af indtastede begravelser, registerblade og velbeskrevne fotos.

Program

  • Fra kl. 13.45 Ankomst

  • Kl. 14 Velkommen ved Stadsarkivar Elisabeth Bloch

  • Oplæg#1: En tur gennem arkivets 10 års frivillighedsprojekter: Hvad er der sket – hvad har vi udrettet sammen. Jeppe Christensen og Signe Trolle Gronemann, arkivarer ved Københavns Stadsarkiv.

  • Kl. 15 kaffe og lagkage – stående servering

  • Oplæg#2: Indtastede begravelser – Enestående og banebrydende
    Louise Villefrance Isted Ludvigsen, Ph.d.-stipendiat, fortæller om hvad de indtastede københavnske begravelsesprotokoller kan fortælle os om dødens mange ansigter.

  • Oplæg #3: Indtastninger og metadata på fotos – en guldgrube for mikrohistorikere
    Hans Henrik Appel, historiker, dr. Phil., fortæller om hvordan tilgængelighed af indtastninger og metadata på fotos har været af afgørende betydning for forskningen bag Årets Historiske Bog 2020: Barrison-feberen.

  • 16.45 Tak for i dag
25.
november
Tid
Lokation
Hovedkassen, Københavns Rådhus
Pris
Gratis