Det lokale demokrati
Borgerrepræsentationen er inkarnationen af det lokale folkestyre i København. Helt tilbage fra 1840, hvor borgerrepræsentanterne holdt deres første møde, er mødereferaterne – de såkaldte forhandlinger – blevet nedskrevet og trykt.
Borgerrepræsentationens Forhandlinger omhandler alt hvad politikerne har drøftet ved møderne gennem tiderne.
Kig politikerne i kortene
Det gav politikerne mulighed for at se tilbage, tage ved lære og bygge videre på tidligere beslutninger. Men de trykte forhandlinger var også en demokratisk sikringsordning, der ligesom tilhørerlogerne i Borgerrepræsentationens mødesal gav folk mulighed for at kigge politikerne i kortene.
Forhandlingerne findes i Stadsarkivet. Her kan man også finde historien bag de enkelte forhandlinger i Borgerrepræsentationens omfattende arkiv og i de forskellige magistraters eller forvaltningers vældige sagsrækker.
Beslutninger om byens udvikling
Fra anlægsarbejder, boligpolitik og institutionsbyggeri til sociale ordninger, skoler og storbykultur samt meget andet. Emnerne har vekslet – og veksler fortsat i dag – alt efter, hvad der optager de folkevalgte, og hvad kommunen har af opgaver. Bystyret har gennemgået store forandringer siden den enevældige Christian 8. oprettede Borgerrepræsentationen ved lov i 1840. Borgerrepræsentationens Forhandlinger fortæller historien om et lokalt demokrati i bestandig udvikling.
Gå selv på opdagelse
Borgerrepræsentationens forhandlinger kan findes på læsesalen.
Hør også podcasten om det første valg.