Københavns tre tårne fylder 750 år

20. februar 2025 runder byvåbenet med de tre tårne 750 år. Københavns Stadsarkiv fejrer byvåbenet og fortæller dets spændende historie med udstillinger, byvandringer, undervisning, foredrag og omvisninger.

Vinterhjælp i krisetider

Da København blev ramt af den store økonomiske krise i begyndelsen af 1930’erne, gjorde en ny lov det muligt at søge ekstra hjælp til at komme igennem den kolde vinter.

Millionstøtte: Flere børn kan nu arbejde med lokalhistoriske kilder

Augustinus Fonden og Organisationen for Danske Arkiver (ODA) har bevilget midler, så skoleelever rundt i landet kan få historien mellem hænderne.

Ny stadsarkivar – gammelt embede

Københavns Stadsarkiv har fået ny leder. Mads Neuhard er tiltrådt som stadsarkivar og træder dermed ind i en lang række af arkivarer, der i århundreder har værnet om byens dokumenter og historie

Arkivar med fokus på brugerservice

Københavns Stadsarkiv søger en arkivar, der har solid erfaring med brugerservice, arkivundersøgelser og vejledning.

Erindringsklubber for seniorer 65+ på Københavns Stadsarkiv

Har du lyst til at dele erindringer fra dit liv og møde andre med samme interesse? Så er Københavns Stadsarkivs Erindringsklubber måske noget for dig. Tilmelding til nye hold er åben.

Da København i 1523 overgav sig og sikrede julefreden

Den 23. december 1523 sænkede julefreden sig endelig over København. 12 mænd beseglede byens overgivelse til Frederik 1. Seks måneders belejring var slut.
Juletrø på Rådhuspladsen ca. 1935-40

Julens åbningstider på læsesalen

Læsesalen har lukket fra og med 20. december 2024 til og med 1. januar 2025.
Deltagerne sidder om et langt bord i et stort rum. Der er kaffe og kage på bordet.

Reportage fra et generationsmøde: ”Det er guld værd at tale med nogen, der er et andet sted i livet”

En mandag i november dannede Rådhuset ramme om et generationsmøde mellem gymnasieelever og deltagere fra Københavns Stadsarkivs Erindringsklubber. Et møde der inspirerede både de unge og de ældre.

De sidste lavsbrødre

Den 9. oktober 2024 blev sidste indførsel skrevet i karetmagerne tykke lavsbog, som nu er afleveret til Københavns Stadsarkiv. De seks sidste lavsbrødre fulgte arkivaliet på vej.

Københavnsk skolehistorie på kbhbilleder.dk

En stor samling skolefotos på kbhbilleder.dk giver et indblik i livet som lærer og elev ved kommunens folkeskoler i over hundrede år.

Vær med til at indtaste borgerlige vielsesprotokoller 1887-1922 fra København

Så er der mulighed for at være med på et nyt indtastningsprojekt, hvor vi sammen gør de historiske kilder søgbare til glæde for slægtsforskere og historikere.