To personer sidder med et nedslået udtryk ved et bord.
Nyhed –

De husvildes jul på Ladegården 1898

I 1800-tallet begyndte borgerskabet at fejre jul med juletræ, gaver og lækker mad i familiens skød. Men det var ikke alle, der havde råd til den slags. Med julevelgørenhed ville mange gerne give fattige husvilde familier – og ikke mindst børn – en god jul.
Nyhed –

Tiggerbørn på gaden i december 1779

I december 1779 myldrede københavnerne - dengang som nu - i byens populære handelsgader. Men ikke alle var lige velhavende. Her er historien om to af de mange tiggerbørn, der forsøgte at overleve på gaden i den kolde julemåned.
Illums julevinduer, 1957. Foto: Ukendt fotograf, Københavns Museum
Nyhed –

Juletema: Julens eventyrlige vinduer

Storbyens særlige julestemning er forbundet med butikkernes juleudstillinger: nisser, guirlander og strålende lys har gennem årtier henrykket børn og barnlige sjæle.
Udsnit af Grosserer Carl Ludvig Ivar Olesens invitation til juleudstilling 1922.
Nyhed –

Juleudstillingen spejlede tidens modeluner

Et halvt århundredes historie fortalt med julegaver – sådan kan man se invitationen til Olesens juleudstilling på Højbro Plads.
Billetter og adgangs- og ærestegn er klæbet ind forrest i Familieklubbens scrapbog.
Nyhed –

Til juletræsfest med Familieklubben

Den moderne nisse Mester Erik og den komiske jonglør Paddy sørgede for underholdningen og musikken spillede til langt ud på natten. Familieklubbens fester var i den grad for både børn og voksne.
Brev vedlagt krigssekretær Hagens gave fra lillejuleaftensdag 1854 med teksten: ”Indlagte 25 rigsdaler bedes anvendt til et julemåltid for et passende antal af de værdigste lemmer i Almindelig Hospital, helst, om muligt, juleaften”.
Nyhed –

At give til de fattige ved juletid

Fattiglemmer på Almindelig Hospital kunne i midten af 1800-tallet forsøde julen med mad eller penge, takket været en anonym velgører. Julen var blevet en foretrukken anledning til at give til de fattige.