Arrangement –

Glamour og gadeliv i 1761. På tur i Frederik 5.’s og Christian Geddes København

Arrangementet er slut

Byvandring: Kom med på tur i Frederik 5.’s og Christian Geddes København og hør skæbnehistorier fra 1700-tallets byliv.
Rådhuset adskiller Gammeltorv og Nytorv. På Christian Geddes kort fra 1761 ses byens fjerde rådhus, der blev opført efter den store brand i 1728. Foto: Københavns Stadsarkiv.
Arrangement –

Glamour og gadeliv i 1761

Arrangementet er slut

Byvandring: Kom med på tur i Frederik 5.’s og Christian Geddes København og hør skæbnehistorier fra 1700-tallets byliv. UDSOLGT - VENTELISTE
Oversigt over de 12 kvarter på Geddes kort
Side

Geddes 12 kvarterkort

På Geddes tid var København inddelt i 12 kvarterer, hvis navne og afgrænsninger afviger en del fra de brokvarterer, vi har i dag, for inddelingen af byen har ændret sig igennem tiden.
Side

Gå på opdagelse i Geddes kort

Udforsk kortets detaljer på kbhbilleder.dk og se det i sammenhæng med et moderne kort.
Gadebillede med hestevogn og fornemme personer. Maleri af I. Rach og H. Eegberg 1749, Nationalmuseet
Side

Liv og larm i kongens København

København var i 1761 en beskidt by og et lugtende og larmende leben af dyr og mennesker. Det var ikke det kulørte gadeliv eller den beskidte by, kongen ønskede at vise, da han satte gang i udførelsen af et kort over hovedstaden. Her får du historier, som kortet ikke fortæller.
Geddes kort befinder sig i dag i Københavns Stadsarkivs magasin i en særligt designet ophængning, der beskytter mod tidens tand. Foto: Mads Neuhard, Københavns Stadsarkiv
Side

Kongens pralekort

Geddes kort skulle vise, hvor smuk og storslået Kongens København var. Det blev gjort med præcision, klare farver - og lidt fri fantasi.
Udsnit af Geddes eleverede kort fra 1761.
Nyhed –

Oplev København anno 1761

En af Stadsarkivets skatte er Geddes kort fra 1761. Kortet giver dig et unikt overblik over datidens København.
Byvandringer og undervisningsmateriale er skrevet med udgangspunkt i Christian Geddes kort over København fra 1761, der er bevaret i Københavns Stadsarkiv.
Nyhed –

Byvandringer i enevældens København

En håndfuld byvandringer giver mulighed for en tidsrejse tilbage til enevældens København. Print ruten ud og bliv din egen turguide.