Side Da kommunen solgte 19.000 lejligheder I begyndelsen af 1990'erne ejede Københavns Kommune 19.000 billige lejelejligheder, som med tiden var blevet en økonomisk klods om benet for byen, der valgte at sælge de mange boliger.
Side Københavns Kommune bliver husvært Fra midten af 1850’erne til begyndelsen af 1900-tallet mener et flertal af Borgerrepræsentationen, at kommunen ikke skal bygge boliger og agere konkurrent til det private boligmarked. Holdningen ændrer sig i takt med, at bolignøden tager til.
Side Opgør med lejeboligernes husværtstyranni Byggesvindel, bankkrise i 1908 og en stagneret byggebranche er startskuddet på den boligkrise, der rammer København i 1916 og fortsætter langt ind i det 20. århundrede.
Side Bolignød Fra midten af 1850’erne til begyndelsen af 1900-tallet mente et flertal af Borgerrepræsentationen, at kommunen ikke skulle bygge boliger og agere konkurrent til det private boligmarked. Holdningen ændrede sig i takt med, at bolignøden tog til.
Side Boligmangel I 1910'erne var der mangel på boliger i København. Den store bolignød ramte ikke mindst fattige og børnerige familier.
Side Saxogade – et slumkvarter Rotter, overbefolkning, fugt og væggelus forpester livet for lejerne på Saxogade 17-19.
Side Et kig ind i lejlighederne Mange af lejlighederne i Saxogade var små og i dårlig stand. Der var mangel på varmt vand i køkkenerne og mange af beboerne måtte dele toilet.
Side Saxogade 17 – 19 I anden halvdel af 1800-tallet opførtes et hus på Saxogade. For at kunne huse flest muligt blev der bygget både tæt og trangt, hvilket resulterede i begrænset privatliv og overhængende brandfare.
Side Et hus på Vesterbro Historien om Saxogade 17-19 fra spekulationsbyggeri og slum til bysanering, lys og luft.
Nyhed – 5. maj 2020 Københavns Kommune blev husvært Fra midten af 1850’erne til begyndelsen af 1900-tallet mener et flertal af Borgerrepræsentationen, at kommunen ikke skal bygge boliger og agere konkurrent til det private boligmarked. Holdningen ændrer sig i takt med, at bolignøden tager til.