Mere om Sundholm og Sankt Johannes Stiftelse
Sundholm åbnede i 1908. Det var et stort anlæg, der lå på det, der dengang var kendt som Amager Fælled. Der var adgang til Sundholm gennem to store porte ud mod Amager Fælledvej og Sundholmsvej.
Sundholm bestod af tre afdelinger, en forsørgelsesafdeling, en tvangsafdeling og et sygehus. Beboerne var fattige, hjemløse, alkoholikere o.lign. De havde arbejdspligt og blev beskæftiget på forskellige værksteder og i køkkenet. Den særlige tvangsafdeling husede beboere, som var idømt tvangsarbejde, enten af domstolene eller af Sundholm som straf for disciplinære forseelser.
Sankt Johannes Stiftelse daterede sig helt tilbage til 1885. Stiftelsen havde bl.a. en arbejdsanstalt. Den lukkede i 1918. I alt 157 beboere fra arbejdsanstalten blev flyttet til Sundholm. Arbejdsanstalten blev lagt ind under Sundholm som en særlig afdeling. Beboerne blev ikke blandet sammen med de andre beboere på Sundholm og blev betragtet som lidt finere fattige. Afdelingen lukkede omkring 1925.
Forvaringsanstalten på Sundholm åbnede i 1925. Den blev brugt til kriminelle, der var blevet idømt en forvaringsdom. Anstalten var midlertidig og lukkede i 1933.
Det var oprindeligt ikke en del af planen for Sundholm, at arbejdsanstalten også skulle tage sig af husvilde, men den store bolignød i København fra ca. 1916 betød, at også Sundholm fik en vigtig rolle i at hjælpe husvilde personer og familier.