Vær med til at indtaste navnelister fra gamle klassebilleder på Kbhbilleder.dk.

Digitaliserede skolefotos 

Københavns Stadsarkiv har netop fået digitaliseret en stor samling fotos fra københavnske skoler. Der er fotos af hverdagssituationer, lejrture og personaleportrætter, men først og fremmest er der tale om klassebilleder fra slutningen af 1800-tallet og frem. Nogle klassebilleder har håndskrevne navnelister, så man kan læse hvad børnene hed. Du kan hjælpe med at renskrive børnenes navne, så de bliver lettere at læse. Samtidig bliver fotografierne lettere at finde, hvis man fx som slægtsforsker leder efter aner, der har gået i skole i København. 

Kbhbilleder.dk 

Kbhbilleder er en platform, hvor du kan søge i historiske fotografier, kort og tegninger fra København og Frederiksberg. Den drives af arkivet og indeholder visuelt materiale fra Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, Frederiksberg Stadsarkiv og Magasin du Nord Museum. Du kan hjælpe med at indføre oplysninger om de enkelte billeder, så de bliver lettere at finde for andre og gør os alle sammen klogere på Københavns historie.  

Sådan foregår en Tastecafé  

Vi starter med en kort intro til kbhbilleder.dk, klassefotos og og til hvordan man renskriver navnelister. Derefter taster vi nogle navnelister sammen og taler om de spørgsmål, der opstår undervejs. Vi serverer kaffe og kage. Med bring egen computer.

29.
august
Tid
Lokation
Københavns Stadsarkiv
Pris
Gratis
Tilmeld