Besøg vores stand og oplev hvordan du kan komme godt i gang med at bruge arkivet og de store samlinger. Eller hør et af foredragene, hvor arkivets medarbejdere formidler den nyeste viden om byens historie.

På standen: Find dit hus, din gade eller din oldemor

I år er det igen muligt at besøge Københavns Stadsarkivs stand på historiemessen Historiske Dage i Øksnehallen 26. – 27. marts.

På standen er arkivets personale til stede hele weekenden. Kom og få en snak og hør om vores mange tilbud om slægtsforskning, arkivundersøgelser, foredrag, omvisninger, byvandringer og undervisning.

Eller undersøg vores store digitale fotosamlinger og registre over byens indbyggere. Vi hjælper dig med at finde gamle billeder fra din gade eller undersøge hvem, der boede i dit hus for 100 år siden.

På scenerne: Hør om ny bogserie og forskningsprojekt

Den 17. marts udkommer den nye bogserie ‘København og Historien’, hvor arkæologer og historikere fra Københavns Stadsarkiv og Københavns Museum giver et nyt bud på byens lange historie i otte velskrevne bind. Bøgerne kan ses – og købes – på vores stand.

Hør arkivarerne Anders Møller og Peter Wessel Hansen samt medarbejdere fra Københavns Museum fortælle om bøgerne i foredraget ‘Det moderne København skabes’ på Grøn Scene lørdag kl. 14.

Eller mød op ved Rød Scene søndag kl. 16.10 og hør arkivar Peter Wessel Hansen og museumsinspektør Hanne Dahlström fortælle, hvad den nye bogserie kan bidrage med i foredraget ‘En ny og tiltrængt historie om København’.

Endelig er det muligt at høre om et nyt forskningsprojekt, ‘København klager’, der tager udgangspunkt i arkivalier fra Stadsarkivet lørdag kl. 14.30 på Onkel Danny-Scenen.

26.
27.
marts
Lokation
Øksnehallen
Pris
150 kr.