Sorthvid foto af stor menneskemængde.

Besøg os på Kulturnatten 13. oktober, hvor vi fortæller vi historien om, hvordan det offentlige holdt styr på københavnerne. Gratis adgang med Kulturpas.

Registreret! Københavnerne sat i system gennem 300 år

Denne aften fortæller vi historien om, hvordan det offentlige holdt styr på københavnerne. Tusindvis af protokoller, registre og systemer vidner om fortidens kontrol og registrering af fattige, forbrydere, skatteydere, vælgere og velfærd. I dag giver arkivalierne uvurderlig viden om helt almindelige – og ualmindelige – københavneres liv.

Du kan også se film fra det gamle København, gå på opdagelse i vores store samling af historiske fotos eller se hvem, der boede i dit hus for 100 år siden.

Miniomvisninger

kl. 19 – 19:15 og kl. 21 – 21:15

Gratis med Kulturpas. Tilmelding nødvendig.

På Kulturnatten kan du komme på omvisning i arkivets stemningsfulde kældermagasin, hvor millioner af dokumenter og protokoller fra Københavns historie opbevares. Kun adgang med Kulturpas. Mødested ved indgangen til arkivet.

Introduktion til folkeregisterkort

kl. 19:30 – 19:45 og kl. 21:30 – 21:45

Gratis med Kulturpas. Tilmelding ikke nødvendig.

Hør om arkivets nye projekt med at digitalisere og indtaste de ældste folkeregisterkort fra 1923. Kortene indeholder oplysninger om alt fra fødested til fattighjælp og er en fantastisk kilde for slægtsforskere og alle der er interesser sig for københavnernes gøren og laden. Vi viser tasteværktøjet frem og inviterer dig til at deltage.

Gratis adgang med Kulturpas

Læs mere og køb Kulturpas på Kulturnattens hjemmeside.

13.
oktober
Tid
Lokation
Københavns Stadsarkiv
Pris
110 kr.