Kom med til årets brugerdag for alle arkivets brugere og frivillige. Traditionen tro bliver det en eftermiddag med både spændende oplæg og nyt fra arkivet.

Legepladser, skæbner og fotografier

Med årets brugerdag vil vi gerne sige tak til alle arkivets brugere, frivillige, venner og samarbejdspartnere. Kort sagt, alle jer der beriger vores hverdag, samlinger og hinanden.

Det er gratis at deltage i brugerdagen, men da der er et begrænset antal pladser, skal du booke en plads via billetto.

Vi har sat et spændende program sammen, der fortæller om Københavns historie og nogle af de unikke historier, som arkivet rummer. Vi skal høre om så forskellige emner som Københavns legepladser, københavnerskæbner fundet i arkivets 1700- og 1800-tals kilder og kvindelige fotografer.

Vi glæder os til at se dig til brugerdag 2022!

OBS! Der er ikke flere ledige pladser til arrangementet. Men du kan skrive dig på venteliste på Billetto.

Program

Kl. 14 – Velkommen ved stadsarkivar Elisabeth Bloch

Kl. 14.10 – Legepladsens kulturhistorie i det 19. og 20. århundrede ved professor Ning de Coninck-Smith

Skrammellegepladsen i Emdrup skrev verdenshistorie. Fra den åbnede i august 1943 til i dag har den været et vidnesbyrd om, at med børn skal land bygges. Men skrammellegepladsen har også en historie, som rækker tilbage til Københavns første legeplads i Ørstedsparken fra 1880 og frem til dagens kreative og udfordrende legepladser. I sit foredrag vil Ning de Coninck-Smith trække de lange linjer op og vise, hvordan en række forskellige kilder fra pensionisterindringer til firmakataloger kan bidrage til at få hverdagens rum i tale.

Kl. 15.00 – Pause med kaffe og kage – Stående servering

Kl. 15.30 – Skæbner i arkivet. Livshistorier fra 17-1800-tallets København ved arkivar, ph.d. Peter Wessel Hansen

Historiebøgerne kan let give indtryk af, at det kun er fortidens rige, kendte og magtfulde mennesker, vi for alvor ved noget om. Kun meget få jævne folk skrev erindringer eller dagbøger. Men hvis vi graver dybt nok i arkivet, findes der faktisk masser af breve, hvor almindelige mennesker fortæller om deres eget liv. I foredraget giver arkivar Peter Wessel Hansen en række eksempler på de livshistorier, som københavnske borgere nedskrev i 17-1800-tallet, når de sendte bønskrifter, klager eller jobansøgninger til bystyret.

Kl. 16.15 – Nyt fra indtastning- og frivillighedsprojekter ved arkivarer Jeppe Christensen og Signe Trolle Gronemann

16.45 – Tak for i dag

16.
november
Tid
Lokation
Hovedkassen, Københavns Rådhus
Pris
Gratis