Brug Arkivfinder til at søge i samlingerne og bestille arkivalier

Du skal nu bruge det nye system Arkivfinder, når du vil søge i samlingerne og bestille arkivalier til læsesalen. Starbas er lukket.

Arkivfinder er det nye Starbas

D. 10. september 2024 åbner Arkivfinder, hvor du kan søge i samlingerne og bestille arkivalier til læsesalen. Den københavnske del af Starbas er lukket og afløst af Arkivfinder.

Du kan måske opleve tekniske problemer i overgangsfasen . Vi gør os umage for at overgangen bliver så gnidningsfri som muligt. Men bær over med os, hvis der alligevel skulle vise sig en fejl eller to. Vi retter så hurtigt som muligt.

Opret ny brugerprofil

Du skal oprette en ny brugerprofil i Arkivfinder, for at kunne bestille arkivalier. Har du haft en profil i Starbas, kan den ikke bruges længere.

Du opretter din brugerprofil i Arkivfinder med MitID. Du skal også bruge MitID, når du fremover logger ind i Arkivfinder.

Links til Starbas

Har du gemt links til bestemte arkivserier eller enheder i Starbas, fx i dit slægtsforskningsprogram eller din studieopgave, bliver disse viderestillet til samme materiale i Arkivfinder.

Hvorfor et nyt system?

Vi har været meget glade for Starbas, som vi har brugt i mange år. Men Starbas var blevet teknologisk forældet og svært at vedligeholde. Derfor havde vi brug for et nyt system.

Bag Arkivfinder ligger et registreringssystem kaldet Asta7. Asta7 er et norsk arkivregistreringssystem, som vi er overgået til.

Vi har gjort os umage for at lave Arkivfinder brugervenlig og let at søge i. Alligevel skal du nok lige vænne dig til det nye system, hvis du er vandt til at bruge Starbas. Uanset – vi håber du vil tage godt imod Arkivfinder.

Hvad med andre kommunearkiver på Starbas?

Er du garvet bruger af Starbas, så ved du sikkert, at i alt 20 kommunearkiver bruger Starbas til at søge i deres samlinger.

I første omgang er det kun Københavns Stadsarkiv, der flytter til Arkivfinder, og hvis Starbas-side lukker. De fleste af de resterende kommunearkiver ventes at flytte til Arkivfinder primo 2025, hvorefter Starbas.net lukker helt.

Har du spørgsmål om overgangen til arkivfinder.dk er du velkommen til at kontakte os.