Skriv dine erindringer

Skriv med på historien. Du kan være med til at give andre en oplevelse og indsigt i byens historie. Dine erindringer bliver en del af byens hukommelse og den arv, som vi efterlader til nye generationer.

Alle kan skrive deres erindring og dermed bidrage til Stadsarkivets samling af københavner-erindringer. 1930. Foto: Fotograf ukendt, Københavns Stadsarkiv.

Del din historie med os 

Har du lyst til at skrive om dit liv og dine oplevelser i København? Vi indsamler erindringer fra København og er især interesseret i erindringer fra tiden efter 1950 og helt frem til i dag. 

Det er vigtigt, at erindringerne omhandler noget, du selv har oplevet, og at historien helt eller delvist foregår i Københavns kommune.  

Hvad skal jeg fortælle?  

Det kan virke som en stor opgave at skrive sine erindringer. Men du behøver ikke skrive om hele dit liv eller starte fra en ende af. Du kan nøjes med at skrive om en bestemt tid i dit liv, fx din skoletid eller beskrive en særlig begivenhed, dit arbejde, et kvarter i byen eller en interesse. 

Når du skriver, er det vigtigt, at du går i detaljer. Det er nemlig alle livets og hverdagens selvfølgeligheder og småting, såsom mad, boligforhold, fritids- og foreningsliv, der hurtigt går i glemmebogen. 

Derimod har vi ikke så meget brug for at høre om store begivenheder, politik og berømtheder, som også er skildret historiebøgerne. Medmindre det er dine egne oplevelser som politisk aktiv eller din personlige historie om vigtige begivenheder såsom 18. maj-urolighederne i 1993. 

Vi har skrevet en inspirationsliste, der kan hjælpe dig med at komme i gang. 

Du må meget gerne indsætte eller vedlægge fotos, der illustrerer erindringen. Men det er vigtigt, at du beskriver, hvad fotografierne forestiller: hvad, hvem, hvor og hvornår. 

Stadsarkivets samling af erindringer 

Din erindring bliver en del af en større samling af københavnererindringer, der stammer fra to store indsamlinger blandt københavnske pensionister i 1969 og 1995 samt flere indsamlinger efter 2000. Der er over 3.300 erindringer i samlingen. 

Hvem kan se din erindring? 

Din erindring bliver tilgængelig for alle på nettet. Hvis du af forskellige årsager har brug for, at din erindring først bliver frit tilgængelig efter en årrække, kan vi lave særlige aftaler om dette. 

Aflevering og spørgsmål 

Vi modtager erindringer i alle gængse tekstprogrammer, som fx word og i pdf. 

Indsend dine erindringer til arkivets mailadresse eller kontakt os, hvis du har spørgsmål om Københavns Stadsarkivs erindringsindsamling. 

Ved aflevering af en erindring, skal du udfylde og underskrive en afleveringsblanket.

Emner

Se mere indhold om