Hør om byens historie i podcast-serien Københavnerhistorier

Lyt med! De første afsnit af Københavns Stadsarkivs og Københavns Museums nye historiske podcast-serie Københavnerhistorier ligger klar.

Lyttende unge mennesker i Magasins pladeafdeling 1965

Fantastiske og uhyggelige historier fra arkivet og museet

I podcastserien Københavnerhistorier præsenterer Københavns Stadsarkiv og Københavns Museum en række tidsbilleder fra byens tusindårige historie. Arkivets og museets eksperter fortæller om alt fra dramatiske og uhyggelige epidemier og katastrofer til københavnernes hverdagsliv i krig og fred, byens udvikling og politiske forhold.

I over 20 afsnit i 2021 vil Københavnerhistorier zoome ind på detaljer i byens store kulturhistoriske samlinger og folde de mange spændende historier ud.

Find de første afsnit af Københavnerhistorier på din foretrukne podcastkanal eller på Podbean.

Vælg mellem pest- eller arkitekturhistorie

Arkivets samlinger giver en enestående mulighed for at komme helt tæt på mennesker og begivenheder i byen. Lytterne bliver taget med helt ind i vores samlinger og får adgang til spændende hjørner og detaljer, der kaster lys over historien.

Du kan lytte til seriens to første afsnit kan fra i dag. De to afsnit handler om ”Kampen mod pesten” og ”Byen på Tegnebordet”. Her kan du høre om den store pestepidemi i 1711, hvor cirka en tredjedel af Københavns befolkning døde, samt om Stadsarkitektens store arbejde med at give 1900-tallets København form. Begge afsnit havde ikke kunnet laves uden arkivalier, kort og tegninger fra Stadsarkivets samlinger.

Flere afsnit på vej

Stadsarkivets kommende afsnit vil blandt andet handle om så forskellige emner som bombardementet af Den Franske Skole og eksplosionen på Sojakagen, havnens udvikling, kolera og ildebrand, folkeregistre, pensionistliv og krigserindringer.

For nemheds skyld opdaterer vi løbende en oversigt over arkivets afsnit af Københavnerhistorier efterhånden som de publiceres.

Flere podcastserier om København

Hvis Københavnerhistorier ikke stiller din sult for podcasts om kultur og historie er der mere godt nyt.

Thorvaldsens Museum lancerer også en podcast-serie, Bag om Thorvaldsen, der tager lytteren med ind bag det smukke museums tykke mure og helt ind i samlingens indre kamre, der er fyldt med spændende og mærkelige historier.

Fra Københavns Museum kan man også lytte til podcast-serien København i 1000 år, hvor du kan komme med på en kronologisk tur fra de allerførste mennesker dukkede op på de sumpede områder ved Øresunds kyst for 14.000 år siden og helt frem til dagens dynamiske København.