Historiske fotos og tegninger af Børsen

Vi bruger historiske fotos og tegninger til at forstå omfanget af det, vi har mistet. Børsens brand har berørt os alle.

Historiske fotos og tegninger får ny relevans, når det der ikke må ske, sker

Den ulykkelige brand af Børsen har berørt os alle, og vi har i Københavns Stadsarkiv mærket, hvordan vi er mange, der med udgangspunkt i historiske fotos, forsøger at forstå omfanget af det, vi har mistet.

På kbhbilleder.dk – vores platform til historiske fotos – var besøgstallet højt 16. april – dagen hvor Børsen brændte.

De over 600 historiske fotos af Børsen, der ligger på kbhbilleder.dk, får nye dimensioner – og vi ser dem med nye øjne – når det, der ikke må ske, sker. Særligt det smukke billede af Dragespiret fra 1880’erne blev set af mange – og vi forstår hvorfor.

I Københavns Stadsarkivs samlinger har vi flere hundrede arkitektur- og detaljetegninger af Børsen. Tegningerne har ikke være publiceret før, men blev digitaliseret til brug for arkitekterne bag renoveringsprojektet af Børsen. Mens branden stod på, blev det pludselig en meget meningsfuld opgave at få tegningerne registreret og vist på kbhbilleder.dk, hvor de nu kan ses.

De mange fotos og tegninger får nu ny relevans og vigtighed.

Københavns Kommunes Bygegsagsarkiv har også tegninger af ombygninger af Børsen. De kan søges frem via Børsens matrikelnr. Strand kvarter 61 og kan ses via nedenstående link. Der skal logges ind med MitID.