Instruktionsfilm til indtastning af begravelser

Se de små film, hvor en erfaren indtaster, gennemgår både en hel indtastning og forskellige eksempler, hvor man kan komme i tvivl.

Filmene er har ikke undertekster eller synstolkning.


Film 1: Introduktion til indtastning af en begravelse i begravelsesprotokollerne

I denne video viser den erfarne indtaster og superbruger Kim, hvordan man indtaster en almindelig indførsel i begravelsesprotokollerne. Kim går igennem alle trin i kildetasteren, fra start til slut.


Film 2: Når der står flere erhverv eller dødsårsager opført

I denne video går Kim mere i dybden og svarer på to hyppige spørgsmål: Hvordan gør jeg, når der står mere end en stilling eller flere dødsårsager? Hvad gør jeg, da bopæl ikke er en gade i København?

I filmen bliver der valgt en bopæl, hvor det ikke helt tydeligt fremgår om der er sikkerhed omkring valget på listen over bopæle/institutioner. Det er selvfølgelig vigtigt at du er sikker, når vi vælger fra en liste. Du kan være sikker, når den information, der står i protokollen optræder på listen i samme ordlyd. Enten som direkte eller som en stavevariation i parentes). Er du tvivl eller mangler værdien på listen eller som stavevariation, skal du vælge *skal oprettes.


Film 3: Når skriften er utydelig

Nogle gange er det svært at tyde skriften i begravelsesprotokollerne. Kim viser hvordan man kan søge information i kirkebøger eller dødsattester, for at sikre sig at man taster korrekt.


Film 4: Udenlandske fødesteder

Mange af Københavns borgere kom fra udlandet. Kim viser her, hvordan vi indtaster udenlandske fødesteder.


Film 5: Enker og enkestand

Enke skal nogle gange indtastes både som civilstand og erhverv alt efter hvordan det står opført i begravelsesprotokollen. Kim viser hvornår vi behandler enke som erhverv.


Film 6: Børn der døde tidligt – indtastning af alder

I denne video går Kim igennem de forskellige måder alder indtastes i kildetasteren. Det er særligt relevant, når afdøde er et spædbarn eller dødfødt.