Rosenvænget med træer og huse.

Hør historien om Danmarks første villakvarter, der var samlingssted for guldalderens store kunstnere og legeplads for tidens førende arkitekter.

Rosenvænget på Østerbro er det ældste villakvarter i Danmark. Det blev grundlagt i 1857 og her mødte landets førende arkitekter helt fra begyndelsen nye udfordringer med at skabe af den første villaarkitektur. Områdets udvikling er et spejl af tiden, Københavns byudvikling og skiftende bevaringsstrategier. Livet i husene var formet af tidens borgerlige værdier og borgerskabets voksende indflydelse efter Grundloven i 1849. Familiebånd og finansielle forbindelser knyttede de første beboere sammen og guldalderens højt profilerede kunstnere byggede og virkede i kvarteret.

Denne eftermiddag fortæller kunsthistoriker Gitte Ladegaard om Rosenvænget og bogen, som hun har skrevet om villakvarteret historie. Bogen bygger på arkivalier fra Københavns Stadsarkiv om kvarterets opstart og skiftende beboeres kamp for bevaring af Rosenvænget som et grønt villakvarter. 

05.
oktober
Tid
Lokation
Københavns Stadsarkiv
Pris
50 kr.